Out Station : Round The Sabah [UnCompleted]

Huh!! You can call me fortunate because of this unplanned accident breakdown our target to Round The Sabah again by land, without any damages to ourself. I am upset with all the things. Upset, angry and upset again! All planning that programmed early, cancel!! :) At 2.15pm, near with the Abedon POM junction, Kinabatangan By Pass... our D-Max hit a 3 tonne lorry. Thanks to God, there's nothing hurt between us. The only thing that I remember at that time is God and off course my family. :) I miss my Shane & Oyen.











14 comments & ideas:

aki said...

Isai eksiden iti tompinai..atuukoi, bahaya kopio..

Mell_f said...

OMG. i'm glad no one get hurt. huhu. Put aside all the anger and sadness for now la geng,u'll have the chance next time k?

Girllyen 'TM' said...

alalala.. pirut.. thank GOd u safe.. Waaah.. teruk juga oo tu DMAX.. so.. claim insurans la tu? Duh DUh Duh.. nasib laa tiada apa apa.. itu yg paling penting..

Pirut said...

aki : adedei.. kamiurang lah bah tu aki.. :)

mell_f : yeah mell.. maybe next time lah .. huh..

girllyen : yup.. kami punya driver terpaksa pi kinabatangan lai urus tu laporan pulis utk claim insuran.. so, i am with my boss went to ldu.. check in hotel and back to kk a day after...

Girllyen 'TM' said...

Dui gia.. cedeynya.. huhuh.. teruk oo tu DMAX.. well.. malang tidak berbau.. Thank God kamu semua tiada apa apa laa.. si Aki baru la.. tingu gambar saja.. hahaa.. tidak membaca..

Mell said...

Adeiii, but apa bulih buat. urang bilang "starring" misti juga eksiden skali skala (actually sa buat2 ja ni, bah tambirang si mell kan).

yg important dan penting, no one get hurt. mimang sakit hati, sakit jantung skejap sama sedih, tapi yg penting safe. biar la bah tu kreta rusak, bulih bikin juga kan?

Pirut said...

girl : mimang gitulah bah tu.. malang tidak pernah berbau.. hehe..

haha.. si aki tia membaca bah tu.. tia pa bah.. yg penting dia ada melawat2 tempat sia ni... :)

mell : i am agree with you.. 'starring' tidak selamanya hero.. haha.. emm, itulah.. yg penting kamiurang selamat dan jantung ini juga walau berdegub2 sebentar saja.. namun itu namanya latihan.. hehe.. :)
kereta tu memang nda kami peduli sudah.. sa cukup marah dengan org yg menyebabkan kemalangan itu, namun.. bila diimbas secara langsung.. ia tidak berbaloi utk mau marah sama dia.. :)

markiekadus said...

Bro, nasib tu DMAX kamu nda buli transform kan... kalau tidak, abis tu lori. wekekekeke...
But thank God juga, ko teda apa-apa bro...

Pirut said...

haha.. gitulah tu kawan.. kalau buli.. jadi transformer kan.. langgar jak tu lori..

thanks bro. we are safe..

XiGorX said...

baru sa termelawat sini ow ni hari...yg penting om paling noh important..kamurang teda kena calar sikit pun bah...nokotigog noh tokuti...tu kereta hancur musnah ka, omu monguro..buli claim insurans, kalau itu idung kemek, aiso moti spare part todung yoh..hehehe...cheers dulu bro...

LeeJB said...

Aiseh. Sorry to hear about this. This also constantly in my mind while driving around Sabah too. Thank God that you and your pal are okay.

Pirut said...

Xigorx : thanks bro.. hehe..

LeeJB : yeah.. tq bro.. and congrats 4 ur last journey to round the sabah.. :)

ReNo said...

bro...TG kamurg selamat..alala sori br ja sy melawat ko sini... sibuk juga cam ko ni bro...

Pirut said...

its okey bah reno.. :) yg penting ko nda lupa kawan.. hehe..

wibiya widget