My 1st Startrails


My 1st Startrails
Menge'Startrails' di Kampung 

Using Nikon D90, ISO400, F4, Exposure Time 30s, Focal Length 17mm, Shooting Time 11.15pm until 12.58am pada Hari Raya ke 5, yakni pada 03 September 2011. 

Perasaan sia terhadap gambar ini adalah., Compo nya ada sedikit nda siok dan itu Circle nya pun macam ada kecil sikit sebab saya guna wide lens yang tia berapa wide sangat untuk landskap. Angle gambar Startrail ini mungkin sepatutnya di kasi turun sikit ke bawah tapi saya takut gambar di bawah nanti tia siok di tingu sebab ada gambar kumpulan kerabau yang sedang berjalan-jalan di sekitar padang rumput di luar kawasan rumah. :) Tapi, harap ini hanya dapat memberikan inspirasi kepada kawan2 untuk buat gini juga.. :) Gambar ini merupakan sebahagian gambar yang di ambil pada malam tersebut. Saya bermula menge'Startrails' pada Jam 8.28pm sehingga Jam 3.15am.. :) Ada lebih kurang 6++ keping gambar yang terhasil. Ketika menge'Startrails' ini dijalankan, aktiviti yang dijalankan adalah menghabiskan bahar yang baru dituai oleh mentua pada petang sebelum malam tersebut.. Hari itu lah juga.. Jadi, itu bahar pun ada sadap sikit.. ada manis ada pahit.. :) 

Startrails ini terhasil, atas tunjuk ajar Sifu Lano Lan pada beberapa hari sebelum puasa yang lepas di Bukit Kokol yang indah pada malam hari.. :) Sifu Lano Lan mengajar secara berterusan pada siang dan malam di Kem Fotografi, di Kg. Tambatuon (Rest House Kg. Tambatuon, KB) pada 30.09 hingga malamnya dengan tajuk Exposure. Ianya mengenai Aperture, Shutter Speed, ISO dan Exposure (-+) pada kamera DSLR anda. Sertai kami pada Kem Fotografi ini! 

Sila lihat Event Group tersebut di sini > https://www.facebook.com/event.php?eid=240736079284394 atau terus menghubungi saya di talian 013 867 3620 untuk pertanyaan lanjut. 

 Kem Fotografi tersebut akan di langsungkan pada 30 September 2011 hingga 02 Oktober 2011 di Rest House Kg. Tambatuon, KB dengan Yuran RM850 sahaja. :)

2 comments & ideas:

Armstrong said...

Oh my, punya cantik... really betul-betul cantik.

Mcmna pula ko ambi gambar gitu lama? Video ka apa. Sorry a, noob ba sia ni.

kuai said...

wow.. sungguh jadi oo ko punya.. siok!!

wibiya widget