Before & After

Here is one of my example before and after photo that I'd edit using Adobe Photoshop CS3. This is not the perfect one kenen.. lagipun, sia pun masi terkial-kial barajal photoshop ni.. Bukan seperti urang lain yang mungkin ada background multimedia. Apapun, kata orang..berajal lah kita sehingga kita ke mati.. hehe.. Its simple to do this.. It is masking, median blur, filter, brushing and some more.. :) Siapa mau berajal.. haha.. adeii..baru setahun jagung mau ajar sudah kan.. tapi tia pah. .tunggu sia pandai butul lu.. nanti kita sama2 belajar ah.. nanti sia minta RM100 per person pun ok sudah kan kalau dah pandai.. lol.. bah, tingu2 lah kenen.. gambar asal ni tia guna flash, guna setting konsep 'triangle + exposure' jak.. tu sebab kuar noise dia... kalau gambar asal lagi cantik, edited gambar akan menjadi lebih cantik lah.. so, berajal dulu kamurang dan juga sia ambil gambar santik, baru berajal edit.. kasi sama rata lah kawan2.. :)



9 comments & ideas:

Joel said...

sy pun kira mau barajal ne..banyak lgi juga sy nda tau..nnti kalo boss sudah pandai kasi murah lah yuran supaya kami semua dapat barajal dari bos..hahaha...

PirutPhotography said...

Well, should be no problem bro.. :)

Gallivanter said...

Not bad oh... :-)

Gallivanter
www.danielfranklingomez.com

PirutPhotography said...

Bro, I am confusing now.. the css and all that, about this blog is too hard for me.. hehe.. well, thanks for visiting bro.. :)

Borneolady16 said...

hmmmm....dat girl trus cantik after editting ooo..

-kath-
http://aamory.wordpress.com

PirutPhotography said...

thanks kath.. :)

nanti sia check blog ko..

Borneolady16 said...

ok tnx bos..kekekek

Sumilau Photography said...

Kasi ajal la sama kami bahhh.. baru terkedek2 dalam dunia fotografi..

PirutPhotography said...

hehehe.. buli bah.. pa kamurang mau berajal? :)

wibiya widget