X-Last Rafflesian SMKB's '98 ReUnion @ KFC K'gau

[Mulai post yang ini, sia akan kasi sampur rujak tarusss bahasa saya di sini..*more focus on Sabahan Language] mmm.. Minggu lapas, sa ada perjumpaan dengan kawan2 sekelas Tahun 1998 di SMK. Bingkor, Keningau. Walau pun pada hari yang sama, sa punyai wedding shoting di Dewan Arked, Tamu Ground, Keningau...sa tatap dapat jumpa dengan kawan-kawan lama sana KFC.. :). Here is some of our photos during gathering.. :)

Januari

Isteri Januari [kalau nda silap, dia ni seumur dengan kami.. ]

Juana Simon
Helvy & Clarice

Christopher Joewa

Georgina George

Melissa & her daughter

Clarice & Her Family

Donny Jr John [also a photographer]

Helvy Joseph


Melissa [& Her daughter], Georgina & Juana

Pada tarikh yang sama, Christopher menyambut hari ulang tahun perkahwinannya dan juga menyambut hari lahirnya.. bertuah badan.. dan dengan tak sengaja, saya tersuruh mereka untuk ber'kiss'an antara mereka suami isteri,.. hehe.. siok tingu durang.. :) 

L.Ronny Lampok

Our Guest of The Day! :) Cikgu Albert Andrew!!


Yang sebetulnya, rakan sekelas kami ada 20 orang semuanya... yang hadir cuma 10 orang.. huhu.. dan dalam kelas, kami ada 10 lelaki dan 10 perempuan.. yang hadir cuma 5 lelaki dan 5 perempuan!!! haha.. macam berjanji tapi ianya adalah kebetulan.. :) 

Mengimbas kenangan lalu, sekitar Bulan Mac atau April 1998 : Selesai sahaja pertandingan Lakonan dan Koir dalam Bahasa English, kami mengambil gambar di luar dewan.. dan inilah 80% daripada jumlah sebenar kami.. Papan tanda menyatakan tentang tajuk lakonan kami pada ketika itu.. :)

7 comments & ideas:

c o n c o n said...

Hahaha Pirut sia suka itu bahasa rujak.... paling siok mao bacakap kan....susah ckit urang mo paham ba...

btw, all d pics are nice!

PirutPhotography said...

hehe... benar concon.. sa mau supaya pembaca2 saya di sabah ni.. faham bah.. nda siok kalau sa guna bahasa urang lain sedangkan saya orang sabah yang tulin.. hehe.. tulin bang! hehehe

Usagi81 said...

pirut, siou, sia p ambil2 gmbr yg ko shoot buat profile pic fb sia.. santik kenegi..

PirutPhotography said...

ow.. ok bah tu Clare.. :)

chegu carol said...

uishhh...si albert sudah mengajar kamu kaitu yg 1998? tida berubah muka dia dr dulu smpai skrg...mcm forever 21 ja dia...

PirutPhotography said...

hehe.. dia start mengajar d Bingkor Tahun 1998 tapi nda sempat mengajar kami lah. .dia ajar sidang petang @ Ting.1-2.. yup.. muka dia mimang gitu..asal sia tnya dia apa petua dia, dia cakap..minum air banyak2.. hehehe.. mm.. ko kanal pula dia? :)

chegu carol said...

ya, kanal. tapi tia tau kalo dia masi kanal sa ka tida la. dulu masa dia masi di maktab dan sa masi di uni, kami pernah tersama2 ikut aktiviti out campus. :)

wibiya widget